Over De Maesberg

Ver weg van de hectiek van alle dag, maar toch maar zeven kilometer verwijderd van het bruisende centrum van Arnhem, ligt de Maesberg verscholen in de prachtige natuur.

Wie de Harderwijkerweg in rijdt, wordt in welk seizoen dan ook, betoverd door de schoonheid van het bos en heides. De stille en wonderschone weg leid je als bestemmingsverkeer naar De Maesberg.

Degene die gehaast door het leven gaan, rijden met gemak deze toegangsweg, vergezeld met eeuwen oude bomen en wijsheden, voorbij. Maar wie oog heeft voor detail, opzoek is naar rust, ruimte en vrijheid weet met een glimlacht op zijn gezicht, De Maesberg als zijn eindbestemming te vinden.

content_klein_maesberg

WIE ZIJN WIJ?

content_klein_wie_zijn_wij

Omstreeks 1932 is De Maesberg geboren en wordt nu voortgezet door de vierde generatie van de familie Braafhart. Van boerenbedrijf en minicamping is het de laatste jaren uitgebloeid tot een Holistisch trainingscentrum, bewegingsstal voor pensionpaarden en een recreatiepark.

Sonja Braafhart en Rene Gerritsen zijn eigenaar van dit unieke en veelzijdige bedrijf. Samen met hun kinderen Shen en Silvano dragen zij zorg voor de dagelijkse welzijn van mens en dier.

FILOSOFIE

Respect is een belangrijk begrip op De Maesberg. Wij streven ernaar dat zowel de bezoekers als de paarden zich gerespecteerd voelen, zodat ze in vertrouwen en geheel in vrijheid hun eigen pad kunnen gaan volgen. Ieder individu is uniek, er is ruimte en vrijheid om in je eigen talenten uit te blinken. Mensen en paarden vullen elkaar aan en zien altijd mogelijkheden in plaats van beperkingen. Paard en mens hebben drang om te willen groeien zonder het te verwarren met prestatie dwang en frustratie. Tijd speelt geen rol, daar in tegen is er aandacht voor het moment van nu. Kwaliteit staat ver boven kwantiteit.

We noemen onszelf een Holistisch trainingscentrum omdat de welzijn van mens en paard wordt bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Niks staat op zichzelf, alles is onderdeel van het grotere geheel. Niet alleen goede voeding, maar juist ook de groepshuisvesting, de training, samenwerking met verschillende disciplines en een stressloze dagritme zorgt ervoor dat een paard gezond en gelukkig is.

Holisme betekent kijken naar het geheel en de eenheid. Juist omdat ieder paard en mens uniek is komt ieder individu die opzoek is naar meer tot zijn recht op De Maesberg.

content_breed_filosofie