Coaching met paarden

Paarden hebben een zeer doeltreffende en herkenbare taal. Het is een universele taal, een taal die voor alle paarden hetzelfde is. Wij mensen hebben daarin tegen nog geregeld hulp nodig om duidelijk met elkaar te kunnen communiceren. Terwijl communicatie de sleutel is voor succes in ons menselijk bestaan. Een slechte communicatie leidt tot onrust, onvrede en misschien uiteindelijk ook wel tot een isolement.

Paarden communiceren via lichaamstaal. Voor ons mensen is lichaamstaal ook een belangrijk middel om te zien wat de ander bedoelt. Non-verbale communicatie is een krachtige manier van boodschappen overbrengen, niet alleen voor paarden en andere dieren, maar ook voor ons. Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat  zo’n 80 % van de intermenselijke communicatie uit lichaamstaal bestaat. Toch zijn we ons vaak niet bewust dat ons lichaam iets anders zegt dan wat we met onze woorden bedoelen. Het paard is de perfecte leermeester om ons te laten zien wat we nu werkelijk uitzenden. Het paard is een vluchtdier, een kuddedier en een sociaal dier. Hij wil daarom precies weten wat hij aan jouw heeft.

 • Of je eerlijk en betrouwbaar bent?
 • Of je zelfbewust bent en weet wat je doel is?
 • Of je snel twijfelt en daarom moeite hebt om de leiding te nemen en te houden?
 • Of je beschikt over voldoende eigenwaarde en je liever achter aan de rij aansluit in de hoop niet op te vallen?

Dit zijn zomaar een paar vragen die je niet verborgen kunt houden voor het paard. Door zijn scherpe oplettendheid ontgaat hem niks, welke woorden we ook gebruiken.

Deze coaching sessie worden individueel en in groepsverband voor teams en bedrijven gegeven.

Persoonlijke sessies

Deze persoonlijke sessie kan je volgen met je eigen paard om meer grip en inzicht te krijgen in de verhouding tussen jullie beide. Deze sessies zijn zeer geschikt als je een dominantie probleem hebt met je paard of als je enige vorm van angst of onzekerheid hebt in de omgang met je paard. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon nieuwsgierig  naar wat er in een sessie aan het licht komt.

Ook als paardrijden geen hobby van je is, kan een ontmoeting met een edele viervoeter op deze manier een bijzondere ervaring voor je zijn. Door middel van duidelijke handvaten die ik je aan ga reiken laat ik je met het paard werken met als doel verborgen krachten in jezelf naar boven te halen. Je gaat ervaren hoe je kan werken vanuit je eigen lijf om zo te kunnen ontdekken wie je werkelijk bent. Het is een leuke, leerzame en ook spannende ontdekkingstocht.

Kosten

Individuele sessie met eigen paard € 55,- (1 uur)
Individuele sessie met huur paard € 65,- (1 uur)

Teams en bedrijven

Speciaal voor bedrijven en teams zijn er workshops in Leiderschap Ontwikkeling.
De workshops zijn bedoelt voor managementteams, leidinggevende en andere groepen die op welke wijze dan ook verbonden zijn aan elkaar.  Een team dat kritisch naar zichzelf wil kijken, een duurzame basis willen leggen voor pure en authentieke leiderschap en een duurzame verbinding willen aangaan met zichzelf, collega’s, organisatie en omgeving, heeft baat bij deze workshop.
Tijdens deze workshop wordt er gewerkt aan:

 • Leren luisteren naar jezelf en anderen.
 • Hoe kan je oordeelloos waarnemen?
 • Omgaan met stress en (werk)druk.
 • Balans ervaren in denken, voelen en doen.
 • Je talenten ontdekken, gebruiken en ontwikkelen.
 • Talenten kunnen zien in ander.
 • Leiding durven nemen in onbekende situaties.

De workshop Leiderschap Ontwikkeling is een 3 uur durende workshop.
Er kunnen minimaal 5 en maximaal 15 personen aan deelnemen.

Kosten

€ 650,-

Wanneer

Data op afspraak.

Bijzondere coaching

Voor bijzondere hulpvragen en arrangementen kan er in overleg een speciale programma’s samengesteld worden.

HEEFT U INTERESSE IN COACHING MET PAARDEN?

STUUR EEN E-MAIL

Prijzen onder voorbehoud. Bekijk onze disclaimer voor meer informatie.