Met je paard wonen op De Maesberg – Blog 3

Met je paard wonen op De Maesberg – Blog 3

Wie droomt er nu niet van… Je paard bij huis hebben. Dat je ‘s avonds, voordat je gaat slapen, nog even je paard een kus op zijn neus kan geven. Of heerlijk op zondagochtend de deur uit loopt met je kopje koffie in je hand om vervolgens neer te strijken in een lekkere stoel met uitzicht op je paard. Op De Maesberg wonen een paar van deze paardengenieters. Twee van hen vertellen wat wonen op De Maesberg en het hebben van een paard op hetzelfde terrein voor hen betekent.


Ik sla de deur open van ons heerlijk knusse verblijf, hoor de vogels vrolijk hun vrolijke wijsje fluiten, ruik de verse koffie die dampt uit mijn mok. Ik snuif de heerlijke boslucht op. Zachtjes op de achtergrond hoor ik paarden briesen en klinken de hoeven op de ondergrond relaxed stappend op weg naar hun volgende ritueel in de kudde. Genietend van de geluiden en de rust loop ik naar de paarden. Daar wordt ik warm begroet met warme ogen, nieuwsgierige oren en een zacht en laag ‘huhuhu’. En hiermee begint Zen maar vol energie mijn nieuwe dag.
Wat een plek.

Wonen op de Maesberg, met ons paard Shiraz ‘in de achtertuin’. Het bos en de Hoge Veluwe ook als ‘onze achtertuin’. Jaren geleden verliefd geworden op dit hemelse plekje in Nederland met het plan, ‘ooit, ooit wordt dat ons thuis’. En nu is het zover, we wonen op de Maesberg. Met ons paard Shiraz, het bos en de Hoge Veluwe als ‘onze achtertuin’.

Wat deze plek zo bijzonder maakt? Ik denk voornamelijk de energie, de Zen die er heerst. De mensen die er voor elkaar zijn, maar elkaar respecteren. En de dieren in combinatie met de natuur, die zijn puur en eerlijk. Elke dag komen wij na een hectische (werk)dag thuis via kilometers snelweg, een groot stuk N-weg , vervolgens rijden wij 2.5 kilometer door het bos waar alles van de (werk)dag van ons af valt. We de Maesberg oprijden en we direct begroet worden door de lieve paarden, de konijntjes, lieve mensen, fluitende vogeltjes, immense bomen en ontspanning.

Dat is thuiskomen, dat is De Maesberg. Aldus Mariska en Jurgen

Daphne

blog_groot_mariska

Author description

Sonja Braafhart

About the author:Ik wil me graag aan je voorstellen. Ik ben Sonja Braafhart. Samen met mijn gezin ben ik eigenaar van Trainings- en Opleidingscentrum De Maesberg in Arnhem. Ik hou me dagelijks bezig met het lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele welzijn van mens en paard. Om mijn mooie, maar ook brede beroep samen te vatten, noem ik mezelf Horse & Mind coach.

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields