Met je paard wonen op De Maesberg – Blog 2

Met je paard wonen op De Maesberg – Blog 2

Wie droomt er nu niet van… Je paard bij huis hebben. Dat je ‘s avonds, voordat je gaat slapen, nog even je paard een kus op zijn neus kan geven. Of heerlijk op zondagochtend de deur uit loopt met je kopje koffie in je hand om vervolgens neer te strijken in een lekkere stoel met uitzicht op je paard. Op De Maesberg wonen een paar van deze paardengenieters. Twee van hen vertellen wat wonen op De Maesberg en het hebben van een paard op hetzelfde terrein voor hen betekent.


Zoals dat hoort zal ik beginnen met mezelf voor te stellen, mijn naam is Daphne van den Born en ik woon sinds een half jaar samen met mijn man Erwin op De Maesberg. Wij hebben een dierengezin bestaande uit een KWPN ruin Mitchell, twee koning poedels Hendrik en Dayna, een teckel Dexter en sinds een week zijn hier ook nog vier krielkippetjes aan toegevoegd.

Ik ben opgegroeid in Ede tegen de bosrand aan. Hierdoor is het bos altijd mijn thuis geweest. De bomen geven mij een gevoel van bescherming. Voordat wij op de Maesberg terecht zijn gekomen woonde wij op een boerderij in de Rijnwaarden. Ook dit was een prachtige plek. Maar geen boom te bekennen.
Na wat speurwerk en een lichte duw van mij in de goede richting kwamen wij op De Maesberg terecht. En probeer deze magische plek maar eens op papier te zetten. Het gevoel wat ik hier krijg is alsof er een warme deken van rust over mij heen is gelegd. Het is goed, gewoon goed.

Het gevoel dat wij hier hebben geldt voor ons allemaal. Ook de dieren. Mijn paard Mitchell woonde al bij ons op de boerderij. Dat hij weer naast de deur zou komen wonen was een absolute voorwaarde voordat we konden verhuizen. Een bewegingsstal? En ze rijden ook allemaal zonder bit. Nou zei ik tegen mijn man “Heel mooi allemaal hoor, maar ik ga echt nooit zonder bit rijden. “ Na een kleine vier maanden later rij ik zonder bit, mijn paard loopt heerlijk tussen de kudde en is aan zijn tweede jeugd begonnen.

Mitchell en ik hebben elkaar echt gevonden. We hadden al een sterke band maar door de inspiratie van Sonja Braafhart en haar kijken naar de paarden, of eigenlijk het leren kijken door de ogen van een paard, zijn wij in een andere dimensie gekomen. Vol met vertrouwen in elkaar. Samen met Mitchell rijd ik graag door de bossen en maken we tochten over de prachtige Hoge Veluwe. En krijg ik gewoon een brok in mijn keel wanneer ik hier aan denk. Zo mooi.

De magie hier op De Maesberg komt niet alleen door de prachtige bossen en de Hoge Veluwe in de achtertuin. Maar deze wordt ook gemaakt door mensen die hier wonen, recreëren en mijn stalgenoten. Het zijn allemaal gelijk gestemden die een ieder op zijn eigen manier leeft met de natuur om ons heen. De buren zijn vrienden die altijd voor elkaar klaar staan en wat hebben we al vaak tot in de late uurtjes bij een kampvuur gezeten met z’n allen. In deze korte tijd al zoveel momenten om te koesteren voor de rest van ons leven…

Daphne

blog_groot_daphne

Author description

admin

About the author:

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields